Taklimat Latihan Praktikal: Bersedia untuk Pengalaman Dunia Sebenar

Taklimat Latihan Industri Semester 7: Bersedia untuk Pengalaman Dunia Sebenar

Jabatan Editorial dan Hal Ehwal Pelajar

Hari ini, Goon International College mengadakan Taklimat Praktikal Semester 7 yang terperinci, diketuai oleh pasukan pensyarah kami yang berdedikasi. Taklimat tersebut memberi tumpuan kepada melengkapkan pelajar dengan kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk latihan praktikal mereka yang akan datang, memastikan mereka bersedia menghadapi cabaran dunia sebenar.

Para pensyarah memulakan dengan memperkenalkan program latihan industri, menekankan objektif, jangkaan, dan peluang untuk pelajar menerapkan pembelajaran akademik mereka dalam persekitaran profesional. Pelajar digalakkan untuk memanfaatkan sepenuhnya pengalaman ini bagi meningkatkan prospek kerjaya mereka.

Komponen utama taklimat itu adalah latihan mengenai alat Microsoft Office:

Microsoft Excel: Untuk mengurus dan menganalisis data.
Microsoft Word: Untuk penciptaan dan pemformatan dokumen profesional.
Microsoft PowerPoint: Untuk menyampaikan pembentangan yang berkesan.
Sesi tersebut juga termasuk pemisahan ketua pasukan, yang dipilih oleh pensyarah untuk memimpin kumpulan pelajar semasa tempoh latihan industri. Para pemimpin ini akan bertanggungjawab untuk menyelaraskan usaha pasukan, memastikan kerjasama, dan mengurus tugas dengan cekap.

Taklimat ini, yang dipandu oleh pensyarah kami, telah memberikan pelajar kemahiran asas dan kebolehan kepimpinan yang mereka perlukan untuk berjaya dalam latihan praktikal mereka dan seterusnya. Kami tidak sabar untuk melihat kemajuan mereka ketika mereka memulakan fasa seterusnya dalam perjalanan pendidikan mereka.

Tunggu untuk lebih banyak kemas kini!